favourites

The Hunger Games : Catching Fire :DDD

Friday, November 29, 2013

         Assalamualaikum to my fellow readers :)

Yesterday, after my mom just got back from her work. I persuaded her to bring me to watch the catching fire movie and gladly, she said yes ! (OMG, YAYYYYYY)

So, we bought the 8:30 ticket at E@Curve and I felt so so so anxious to see. Excite even more ! My mom, being my mom. Looked not so excited for the movie. But it's okay. It was lucky enough she'd brought me there. So, thank you mummy <3 p="">

When I entered the cinema, my first impression was what a comfortable seat I had ! So great for a 3 hours show... (I don't really know it was that long o.o) Yes, the cinema was getting full right before the movie started. When it started, I can't control how excited I was that night. Hahahahahahahaha, and there was no person beside me so hahahahahahahaah.


Don't want to write any spoiler so what I can say is I love the storyline ! Now, I can't wait for the Mockingjay to come out next year! Maybe, I will buy the book instead. Or the audiobook to listen to rather than reading it. This movie is about 3 hours long but yeah, it was worth to watch. When it finished, I didn't realised that it was already 11 at night ! 

I totally LOVE how Jennifer Lawrence act in this despite that in reality, she's a much funnier person and not that serious in this movie. Giving her an applause hoping she'll be winning an award next year. Also, loving her co-star Josh Hutcherson :) He is such a cutie and adorable at the same time. Don't know why I am thinking that way about him. But, I don't know that he is shorter in reality. Really, short if he's standing beside Jennifer of course. If he is standing beside me, he look taller since I'm only 5'1. Maybe he wears high boots in the movie so he can be slightly taller than usual.



Seriously, can't sit quietly in the cinema. Every time and every minute, it will have a climax scene. Whilst my mom just sleep quietly beside me, I'm just hugging the bag waiting for an unexpected scene.
But overall, it was a great movie. Don't rely on me, I'm not a critic it just from my opinion. But still, the ending really not satisfying me. REALLY. 

Well, that's all for today ! Okay, good night :)









health

Slouch Shoulders !

Wednesday, November 27, 2013

Assalamualaikum !
Ha ! Apa khabar semua? Ha, macam pelik pulak cara aku type ni -,-
Okay, sekarang ni orang muda pun cepat bongkok. Aku dari kecik ayah aku ajar bila duduk je kene duduk straight jangan bongkok malas. Hah, kekadang aku degil tak dengar cakap ayah aku. Dapat lah bahu C. Aku taknak bahu C ni jadi haritu aku tanya encik google and abang youtube. pffft. haha. Ini jawapannya :D


Banyak positive reviews jadi aku try lah jugak. Berkesan :) Tapi kene selalu buat lah. Jangan sehari je. Lepastu puas hati. No,no. Lagi satu video !




Daripada blogilates ! omg, agak lenguh lah buat workout ni. Tapi worth it<3 p="">

Cuti ni, aku banyak exercise & try jadi sihat! Hehe. Start hari ni aku makan cereal waktu breakfast. (Inspiration from Mira :)) Stop makan junk food. Dulu ada lah slack sikit. Kadang2, ambil gak pringles. Tapi no more . haha ! Kalau korang nak exercise tapi tak tau nak exercise ape, tengok blogilates punye video. Dia selalu cakap "Train like a beast, look like a beauty" & memberi inspirasi kat aku untuk exercise harder ! 



Cantik kan die :)!

Well, tu je lah tuk harini. Ok, assalamualaikum! 

Qoute & pic of the day !


beauty

10 Perkara yang boleh buat dengan Vaseline :) !

Monday, November 18, 2013

Assalamualaikum .
Sekarang aku nak share benda yang korang boleh buat dengan vaseline . ye, vaseline.


Keluarga Vaseline!!! comel kan? Limited edition vaseline Swarovski.

Haritu aku search perkara yang boleh buat dengan vaseline ni. Takkan 3 benda je yang boleh buat dengan vaseline ni. Kalau tengok kat belakang botol die, die cakap boleh

1. lembutkan punggung bayi
2.pelembap bibir
3.letak kat siku hari2 kasi lembut.
TAPI. BANYAK lagi vaseline boleh buat! (macam tukang promote dah aku. -,-)

seperti,

4. Paling famous, boleh panjangkan bulu mata. (Ramai cakap berkesan.)
5. Sapu kat kaki setiap malam. Pastu pakai stokin. Buat hari2 then, kaki jadi lembut.


6. Campur vaseline+gula/garam+madu = lip scrub. (dah buat. menjadi ;))
7. Boleh hilangkan kesan makeup kat baju.
8. Letak kat tempat yang biasa sembur minyak wangi. (kulit) then, sapu minyak wanyi. Boleh kasi bau     lama sikit.
9. DIY lip gloss :D

10. Sapu kat kulit yang kat bawah kuku tu hari2. Boleh jadi lembut and better looking.

Tak percaya. Cuba try. Insyallah menjadi :)

Oh, kalau search ade yang cakap boleh letak vaseline kat muka. Tapi vaseline boleh sumbatkan lubang pori = tak elok untuk muka -,- So, aku suggestkan. Takyah try la. Takut pape jadi lak.

So, itulah perkara yang boleh korang buat dengan vaseline ! Banyak lagi sebenarnye tapi 10 je lah aku share. Kawan aku pernah bawah kaki die cam sakit or something. So, die sapu vaseline hari2 & it works!  So, try lah kay ? 

Now playing : Coming Up Strong by Karmin (Dengar lah. Sedap lagu ni!)
Quote of the day“If you don’t build your dream, someone else will hire you to help them build theirs.” - Dhirubhai Ambani

know that? love yourself. you are beautiful because of you .

Tu je. BAIBAI:)

(pic source: Mr. Google)

UPDATE: Vaseline do not clogged pores. Sorry kalau ada misunderstanding. Boleh guna untuk muka :)

favourites

Thursday, November 07, 2013

Assalamualaikum !

Bagaimana dengan kehidupan anda semua? Best? Teruk? Stress? Gila? Macam tak hidup dah? Ada aku kisah :D? Hmmmm?

Sebenarnya aku tengah boring ni. Tak tau nak buat ape so mangsanya komputer aku. Few days ago,  aku ada search pasal Selena Gomez and baru tahu pasal lagu love will remember. Google lah kalau anda rajin. Tapi pada yang malas, anda boleh klik sahaja video di bawah.


Sekali dengan lirik sekali kalau anda ingin berkaraoke di sini. Dipersilakan :)
Well, Selena walaupun kekadang menyampah dengan kau tapi sedih gak dengar lagu ni. Jelena .

NOW! WHOSE NAME START WITH A , TWO LETTERS AND ENDS WITH AN E :DDD?

YES! AUSTIN MAHONE!
meh besarkan sikit kasi nampak.

tak suka dengan dia? Boleh tekan X kat atas :))
(source: instagram)

Hmmm, current obsession.Donno why.
Uhh, don't forget to vote for him for EMA :)

Huh, sorry kalau terpaksa baca aku punya post ni. Boring lah tak tau nak buat ape :O


So, okey lah. GOODBYE :)

Instagram

Like us on Facebook

Flickr Images