random

Soalan Teka-Teki ! :)

Saturday, March 30, 2013


"Saya nak beli baju RM97 tp sy xde duit.

So sy pn pinjam la RM50 kat kakak,RM50 kat adik.

Skrg sya ada RM100 dlm tgn. Lps beli baju,cashier plgkan RM3.

... Sy pun plgkan RM1 kat kakak. RM1 ktt adik.Lg RM1 sy pegang.

Skrg ni sy hutang kakak RM49,hutang adik RM49.



Tp bila sy campur balik hutang kakak n adik, RM49+RM49= RM98.
Campur duit dlm tgn sy RM1=RM99. Mana lagi RM1 ?? "

Soalan ini ditanya oleh salah seorang batchmates saya.
Well, malu nak komen kat comments, aku tulis kat sini je la jawapan die kan ?



Soalan ni pernah diajukan kepada aku waktu sekolah rendah. Tu yang aku cam soalan ini.

Act, camni cara penyelesaiannya :

Baju (RM97)
Hutang tinggal (RM98)

Ko gile eh nak campur baki dengan hutang tinggal ? Tak pelik ke ?

So, 98-97 = 1 !

RM1 yang dia pegang tu baki die ! Kalau kau pinjam 98 kat adik & kakak kau pon tinggal RM1 jugak. So, pandai2 lah bahagi untuk selesaikan hutang itu ye ? hehehe :)

Teringat balik zaman sekolah rendah, peh. Nak je aku tampar muka kawan aku kasi aku soalan camni.

Itu je, Assalamualaikum ! :)


favourites

Crepe :)

Tuesday, March 26, 2013

Assalamualaikum !
Hello all ! hih, ni bukan resepi atau apa2 bahan tuk masak. 

Semalam aku sanggup pergi One Utama tuk ape tau ? Tuk bende ni !

peh, mengidam wei ! Thanks ibu <3>

Bila anda tengok title jangan pula pikir ni tentang durian crepe tu ! Tapi aku suka jugak durian crepe yg itu. Sedap lgi2 perisa blueberry !

Hmm, sekarang tengah cuti ni aku banyak makan la. Naik lemak nanti. Exercise, exercise :D
*Ambik tali skipping* Kene capai target ! Kan bagus kalau ade trackmill cam Mira. Senang kalau nak exercise takyah pergi gym. :(

Balik kepada crepe ni, tapi yg bestnye, makan satu crepe ni memang kenyang lah ! kenyang giler tu xyh ckp la. Ikut kemampuan perut masing-masing ye :) & aku nak try ambil resepi dia so senang, boleh buat kt rumah. Takyah nak keluar bagai -,- Buat habis duit je.

Dah tu je. Chow ! Hihi :)

Sekarang nak masuk summer kan?
Best nya :DD

Kat Malaysia :
Hujan . Takpelah, hujan tu rahmat kan :) ?




music

...

Monday, March 25, 2013

Chrissy Costanza


I'm your big fan ! :)
That's all .

Assalamualaikum .

Instagram

Like us on Facebook

Flickr Images