random

Azam baru :)

Monday, December 31, 2012



BYE-BYE 2012 

Assalamualaikum semua :) 

Pejam celik pejam --- bleh. Dah ramai dah buat camtu. -,- Kliche, tak gitu ? Well, nak cakap ape ye ? Lagipun belum 2013 pun, disebabkan sekarang cume pukul 2000(a.k.a kul 8 malam) disini. (Jam aku la.) Terdapat lagi 4 jam ! Wow, wow. Excitednya nak masuk tahun baru . Dengan homework yang tak beberapa nak siap lagi, esok dah nak balik sekolah oi! Well, tengok orang la kan ? Tengok aku? Relaks je ! (Kepada orang yang membaca post ini, jangan mengikuti perangai buruk aku ni. Kesian cikgu korang bebel korang tak siap kerja sekolah -,-) Budak asrama(cehss), balik sekolah awal. Tu yang tak beberapa best tu.
Meh sume anak-anak aku nak cite kan azam baru ku. Yang insyallah, tak mungkin akan menjadi hangat-hangat tahi ayam.  Tidak mengikut urutan.

#1  Study smartly(harder).



Muka aku bile ade exam esok. LagiII subject sejarah . Amacam, same tak ?


#2 Berjaya dalam exam.
Sume nak kan? Siapa tak nak? -,-
(Act, tak dapat jumpe gambar yang perfek tuk azam ni.)
Aku dapat capai 3.50 dalam next exam pun takpela. Syukur je :)
Asalkan tak kena tendang dari maktab sudaa.


tu je kot :D haha. for now. 
goodbye :)


Dear you, kalau ade duit lebih. Aku beli banyakII filem tuk kau. Tapi sebelum itu, kumpul duit beli kau dulu wahai Instax 210.

Maafkan aku kerana obesesi ku terhadap kameraII ni.


| You know I’ll be | Your life | Your voice | Your reason to be | My love | My heart | Is breathing for this | Moment | In time | I’ll find the words to say | Before you leave me today


#Currentlylisteningto Moments from One direction.
(bajet cam twitter. Bukan ade pun.)

random

SIn Titulo .

Friday, December 28, 2012

3 hari lagi ! yayyyy.
*facepalm*


Hmmmm, ape nak tulis eh? Dahlah lagi beberapa hari lagi nak sekolah. Fyna update blog ckp tak siap h/w. Don't worry girl, aku pun tak siap ! Kita geng ! Fuih, tu pun nak buat geng ke? Cane ni? Kerja kayu tak siap lagi, sejarah tak siap lagi. Takpe, beranikan diri hadap cikgu kesayangan kau tu . Ala, yang selalu rotan kau tu ! Takpe, aku merelakan tangan aku untuk dirotan oleh cikgu ku itu.  :) Bak kata orang, redha.

Nanti start 1 Januari 2013. Aku akan menjadi mangsa PMR ! Wohooo ! Excited kan ? (Peh, dalam hati takut gile!) Tapi mana boleh takut, Marsya ! Nak jadi engineer mana boleh takut ! (cehss) Kena belajar tul-tul. Nanti boleh masuk sekolah sama balik nanti form 4. Tak nak ku terpisah dengan kawanku. Hmm, barang dah siap kemas ! Tapi nak try kurangkan barang 'tuk dibawa balik ke hostel ! Lagi sikit lagi bagus ! Tapi kena pastikan barang tu cukup la . Tu je kot, nak tulis. Fuihh.


Nanti nak ambil gambar kat dalam swimming pool la nanti balik maktab ! :D

|But we can’t be together | Can’t really be friends | We can’t be lovers | And we can’t pretend | Oh that boy in your life | Better make you his wife | And he better believe he’s a lucky guy |

Lucky Guy- David Choi

holiday

:))

Wednesday, December 26, 2012

Assalamualaikum semua :)
Harini aku nak story pasal trip aku ke Japan ! Hehe, best sangat . Nak cakap orang sana sopan, terlebih sopan pun ade. Pening aku tengok. Shopping kat sane pun best ! Murah ! Lagi murah dari Malaysia. Cube korang fikir, produk SKII yang kat sini siap ade kedai sendiri & boleh tahan mahal. Tapi kat sane (Jepun) , boleh kasi free gift je . Hahax ! Lawak pun ade aku tengok jepun ni. Tapi apepun best lah ! Tak regret lah datang jepun . Aku pergi pun dengan mak & adik aku je. Yes, ayah tak dapat cuti :(

Day 1.
Takde ape pun yang special . Sampai airport Narita tu, lepas ambil beg sume tu terus ade due orang student kat sane greet kiteorang. Mak ade cakap nanti akan ade student yang jadi macam 'tour giude' kiteorang. Tunjuk itu ini kat jepun. Aku macam ohhh, senang lah nak translate language camtu. :)

Day 2-3.
Pergi Disneyland !!! Second day pergi Disneysea dulu, n esok pergi disneyland pula. Best la jugak, tapi still tak nak naik roller coaster la. Tapi rase rugi :(

Depan pintu masuk disneyland :)

Sana sejuk giler, tak tahan kot! Tapi best la dapat gambar dengan mickey mouse. Haha. Aku msaih budak2 lagi . Adik aku yang eksyen tak nak ambil gambar ngan watak disney. Dah matang ke, adik oi ?

Day 4.

Comel je tiket die. Train die lagi comel !


My Bro. Belakang tu mount fuji.

Pergi mountain Fuji ! Yay, ceh taklah pergi betul. Aku pergi gunung yang dekat dengan mount Fuji.  Excited nak rase snow kat mount Fuji, last tak pergi. Maybe sebab tinggi kot. I donno. Pergi sane pun naik train, lame ! 2 jam setengah. Sebab malas nak tidur hotel kat sane.

Day 5-6.

Pergi Nigata pula ! Boleh main salji! Wohoooo ! Tapi still sejuk la. Cam biase. Kali ni nginap hotel lain pula ! & hotel yang aku duduk ni best ! Bilik die konsep jepun, tu yang best tu. Tidur kat lantai ! Japan style ! Hehe. Tapi yang paling best ! Dapat main snowboard ! Actually nak skiing , tapi dah tersewa papan luncur tu. Soo, berlatih je la. Tapi best giler ! First day, badan ok lagi. Esok bangun pagi. Peh ! Sakit satu badan . Tak tau camne nak gerak, aku ni dah tua ke? Apepun thanks to my trainer, haha. Nak aku kasitau name ke ? lain kali la. Thanks to him, aku (boleh la) snowboard. Walaupun masih dalam peringkat beginner & x tau camne nak brake -,- . Tapi yang pasti dah boleh diri :DD.


Jatuh ... :(

Day 7.
Hari terakhir kat Jepun. Alaa, sedihnye. Tapi rindu kat Malaysia. Sekarang ni rindu Jepun pula. Heih. Hari ke 7 ni cume shopping je la. Pergi Yotsuya ke, Tak ingat la. Tapi shopping kat sini la yang best . Lepastu nampak Uniqlo yang terbesar kat jepun. Student tu cakap kat Uniqlo ni, baju lelaki kat tingkat 8. Paling atas skali. Shocking, 7 tingkat sume tuk perempuan ! Best jugak, haha.

pakai tudung: Kak Rashka
Pakai baju pink: Kak Aime Aqelah
comel kan akakII kat atas ni ;) ?


Kat mane ntah.

Lepastu pergi makan kat Rasa Malaysia ramai2. Tapi aku duk diam je la. Tak tau nak cakap ape , hehe. Takkan nak masuk campur lak dalam conversation. :)


Aku nyorok :D Cube teka aku kat mane, hehe.

Well, malam tu depart dari airport kul 10:30. 6 Jam dari Jepun tuk balik ke Malaysia. Nasib baika de lagu fav aku kat dalam kapal terbang tu. Boleh la dengar sampai tertidur aku. Penat woo. Tu je lah. Malas nak cite full kat sini. Panjang nanti nak type -,-.


Apepun thanks kat student yang sanggup teman kami satu family pergi jenjalan. Sori kalau korang penat layan kiteorang. Sori kalau aku boring, hehe. :))

BYE :) & thanks kalau korang sanggup bace post ni. huhu. & faham ape yang aku type.





movie

Saturday, December 01, 2012



Assalamualaikum sume :) cane? Sihat ?

Hmmm, sebenarnye aku pelik dengan adik aku ni. Baru drjh 2 dah pandai cakap hell, sh*t, f*ck sume tu !  

Aku drjh 6 baru tau sume tu ... 

Penangan dari youtube la ni. Kalau cakap melayu takpe gak. Ini speaking woo ! Hebaddd (?)
Perlukah dibangga-banggakan ? -,-
Well, sbnrnye nak kasitau korang yg aku ade main satu game ni.

SLENDER MAN .


menakutkan !
check kat youtube kalau nk tau pasal game ni !
Adik aku yg introduce game ni kat aku -,-
First try - aku takut gile so aku terus quit game. (padahal tak jumpe lagi slender man tu, haha...)

Nak tau pasal slender man ? Google it la !

Ok, tu je kot for today ! :)
n aku baru je lepas re-watch kungfu panda 2 ! comel la po ! hehe.


Long handwritten note, deep in your pocket
Words, how little they mean, when they're a little too late
I stood right by the tracks, your face in a locket
Good girls, hopeful they'll be and lonely will wait

We had a beautiful magic love affair
What a sad beautiful tragic love affair

In dreams, I meet you in long conversation
We both wake in lonely beds, and different cities
And time is ticking a sweet summer race in you
> And you've got your demons and darling they all look like me

Cause we had a beautiful magic love affair
What a sad beautiful tragic love affair

Distance, tire me, break down, fighting
Silence, this train runs off its tracks
Kiss me, try to fix it, would you just try to listen
Hang up, give up, for the life of us we can't get it back

A beautiful magic love affair
What a sad beautiful tragic, beautiful tragic, beautiful
What we had, a beautiful magic love affair
What a sad beautiful tragic love affair
We had a beautiful magic love affair
What a sad beautiful tragic love affair





Instagram

Like us on Facebook

Flickr Images